שטרודל תפוחים, תאנים ודבש ברוטב תפוחים ויין אדום.


מאת : ד"ר רני פולק

קינוח הדורש קצת עבודה אך אין מתאים ממנו לראש השנה.

מצרכים: (24 מנות)
בצק
- 560 קמח (חצי מלא וחצי לבן)
- 2 כפיות אבקת
- מעט מלח
- 60 מ"ל שמן זית איכותי
- 60 מ"ל שמן קנולה
- 240 מ"ל מיץ תפוזים טבעי או יין לבן
- חלמון להברשה
מילוי:
- 10 תפוחי גרנד סמית חתוכים לקוביות עם קליפה .
- 1.5 כוסות סיידר.
- 2 כפיות קינמון.
- 4 כפות דבש.
- 200 ג' תאנים.
רוטב
- 1 כוס מיץ תפוחים
- 1 כוס יין אדום
- 2 כפות סוכר
- מעט קורנפלור

אופן ההכנה:
בצק:
- לערבב קמח, אבקת אפיה ומלח במעבד מזון.
- להוסיף שמנים ומיץ עד שנוצר בצק.
- להוריד  את הבצק למשטח מקומה.
- לשים פעמים ספורות ולחלק לשני כדורים, כל כדור לרדד , לסדר מילוי באמצע ולסגור משני צדדים.
מילוי:
- לבשל את כל הרכבים בסיר פתוח עד שהתפוחים רכים
- להוסיף את הדובדבנים המגולענים (לא חובה) ולבשל 5 דקות נוספות, לסנן ולשמור את הנוזל.
- לרדד את הבצק, למלות ולסגור מהצדדים ולהבריש בביצה.   
- לאפות  ב-180 עד שמצהיב
רוטב
- בשלו את כל המרכיבים וצמצמו למחצית הכמות
- הסמיכו עם קורנפלור

בתיאבון, ושתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה!

 

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד ואינם מהווים המלצה כלשהי.